Proteste violente in Londra, dupa ce un tanar de culoare a fost ucis: 6 politisti raniti

Luni, 26 Iunie 2017, ora 09:27
1291 citiri
Proteste violente in Londra, dupa ce un tanar de culoare a fost ucis: 6 politisti raniti
Foto: Arhiva Ziare.com

Sase politisti au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce protestatarii au incendiat mai multe obiecte si au aruncat cu caramizi in fortele de ordine la o demonstratie din estul Londrei.

Violentele au avut loc in timpul noptii de sambata spre duminica, dupa ce sute de persoane au iesit in strada pentru a cere justitie pentru Edir Frederico Da Costa, un tanar negru care si-a pierdut viata dupa ce a fost oprit la un control de catre Politia Metropolitana, transmite Sky News.

Activistii acuza faptul ca Edir Frederico Da Costa a fost "batut cu brutalitate", dupa ce politistii l-au oprit la un control rutier din Newham, un cartier din estul Londrei.

Se crede ca politistii au folosit forta si l-au stropit cu gaze lacrimogene.

Acesta a fost transportat in stare critica la spital si a decedat la sase zile dupa intalnirea sa cu Politia Metropolitana.

Protestatarii au scandat "vrem justitie" si "justitie pentru Edson" inainte de a se confrunta violent cu fortele de ordine din Forest Gate si Stratford.

Patru ofiteri au fost transportati la spital, inclusiv un sergent cu rani la nivelul fetei si o politista care a suferit rani la nivelul capului in cartierul Stratford.

De asemenea, patru persoane au fost arestate pentru tulburarea ordinii publice, incendiere si cauzarea de pagube in urma demonstratiilor din estul Londrei.

"Eram speriata. Protestatarii au creat haos, dar nu au ranit niciun vecin din zona", a declarat localnica Cindy Wijaya.

Activistii au insitat ca demonstratia este in sine una pasnica si nu pot sa treaca cu vederea actele de violenta impotriva fortelor de ordine din estul Londrei.

De asemenea, activistii denunta ca Da Costa a suferit o fractura fatala la nivelul gatului in urma intalnirii sale cu Politia Metropolitana.

Insa, autoritatile au negat aceste informatii in urma unei autopsii a lui Da Costa. ...citeste mai departe despre "Proteste violente in Londra, dupa ce un tanar de culoare a fost ucis: 6 politisti raniti" pe Ziare.com

#proteste violente Londra, #politisti ingrijiri medicale protest Londra , #Stiri International