Protestele din Rusia produc scurtcircuit in politica moldoveneasca

Luni, 27 Martie 2017, ora 20:06
793 citiri
Protestele din Rusia produc scurtcircuit in politica moldoveneasca
Foto: Twitter

In timp ce rusii protesteaza fata de sistemul alimentat de coruptie, creat de Vladimir Putin, moldovenii intretin la guvernare un sistem oligarhic.

Un sistem care ii condamna la saracie si aplauda un politician-alternativa, care copiaza nu doar stilul de ingamfat al liderului de la Kremlin, dar si mimica fetei si ticurile lui comportamentale.

Este vorba de pro-rusul Igor Dodon, un politician aflat in ascensiune pe fondul dezamagirii populatiei in partidele pretins pro-europene, extrem de corupte, care au guvernat in ultimii 7 ani. Orbiti de deznadejde, furie si dispret, moldovenii se razbuna "automutilandu-se", optand pentru un curent politic ce le promite, indirect, dictatura si apropierea de o Rusie politieneasca, sufocata de coruptie.

Atunci cand politicienii nu sunt independenti...

Majoritatea politicienilor moldoveni prefera sa se abtina de la comentarii privind protestele de duminica din Rusia. Doar lidera Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, s-a declarat solidara cu protestatarii.

"Ne declaram solidaritatea cu cetatenii care au manifestat curaj si spirit civic si speram ca cei retinuti vor fi eliberati in curand", a comentat Maia Sandu.

Nici guvernantii, care se pretind pro-europeni, nici socialistii pro-rusi, care se declara in opozitie fata de guvernarea oligarhica, nici alti politicieni moldoveni, nici chiar presedintele pro-rus, Igor Dodon, nu au comentat evenimentele din Rusia. O reactie a presedintelui Dodon ar fi fost cel putin curioasa, avand in vedere ca anterior, ca lider al Partidului Socialistilor, el a protestat in strada, ca si manifestantii rusi, fata de coruptia de la guvernare, fata de regimul oligarhic (similar celui din Rusia) instaurat la putere in Moldova.

Pe de alta parte, tot Igor Dodon s-a declarat adept al modelului impus de Lukasenko in Belarus si de Putin in Rusia: "Republica Moldova are nevoie de un Lukasenko, de un Putin in fruntea statului, care, intr-o modalitate autoritara, sa impuna legea in Republica Moldova. Altfel va fi imposibil sa iesim din aceasta situatie in care ne-am pomenit", mentiona Dodon in august 2015.

Apoi, jurnalistii de la un post TV au mixat fragmente video in care Igor Dodon se forta stangaci, in aparitii publice, sa reproduca ticurile verbale si comportamentale ale lui Vladimir Putin.

Juramantul comsomolistului atarna de gatul PDM

Debandada geopolitica bantuie si in Partidul Democrat, care controleaza puterea in Moldova, dar mai ales in pestrita majoritate ...citeste mai departe despre "Protestele din Rusia produc scurtcircuit in politica moldoveneasca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Rusia Putin, #Dodon proteste Rusia, #Moldova proteste Rusia , #Stiri International