Prudential a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,64 miliarde dolari, peste estimari

Joi, 05 Februarie 2009, ora 11:03
946 citiri
Prudential a inregistrat o pierdere trimestriala de 1,64 miliarde dolari, peste estimari

Prudential Financial Inc a afisat astazi o pierdere trimestriala de 1,64 miliarde dolari, ca urmare a devalorizarii investitiilor, insa estimeaza ca va avea suficient capital pentru a-si mentine ratingul creditelor, confirmand tintele de profit pentru 2009, relateaza Reuters.

Pierderea celui de-al doilea asigurator de viata din Statele Unite a fost echivalenta cu 3,85 dolari/actiune, comparativ cu un profit net de 1,75 dolari/actiune, sau 792 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
Pe o baza operationala ajustata, Prudential a pierdut 878 milioane dolari, sau 2,04 dolari/actiune, ratand estimarea medie a analistilor, ce prevedeau o pierdere de 1,19 dolari/actiune, potrivit datelor Reuters.
Rezultatele includ pierderi nete din investitii de 511 milioane dolari si costurile legate de acestea. Prudential a inregistrat o pierdere de 1,19 miliarde dolari in urma scaderii valorii investitiilor, ce a fost compensata partial de castigurile speculative.


"Desi se pare ca afacerile de baza ale Prudential au fost solide, piata se va concentra asupra unor probleme de gestionare a riscului", a spus Eric Berg, analist in cadrul Barclays Capital, referindu-se la pierderile din investitii.

Cu toate acestea, temerile investitorilor vor fi reduse in parte de confirmarea tintelor de profit pentru 2009, a adaugat Berg.

#pierderi, # investitii, # rating , #Stiri International