Puerto Rico, cel mai mare faliment din istoria SUA: Locuitorii nu au electricitate si raman si fara apa si medicamente

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 10:25
1230 citiri

Puerto Rico trece prin cea mai dificila situatie financiara din istoria sa, dar si din istoria SUA, avand nevoie de 72 de miliarde de dolari pentru a iesi din faliment.

Cea mai mare parte a locuitorilor sunt inca in intuneric, dupa trecerea a doua uragane, Irma si Maria, si vor ramane probabil asa "cateva luni" de acum inainte.

Imaginile din satelit arata ca in afara de locuitorii capitalei, San Juan, restul sunt practic izolati, fara electricitate sau telefonie mobila, arata BBC. Peste 95% dintre telefoanele mobile nu pot fi folosite pe insula.

In Puerto Rico e "dezastru major", arata guvernatorul Ricardo Rossello. Autoritatile locale cer insistent sprijinul SUA, anuntand ca ar putea avea loc un exod al locuitorilor catre SUA.

Inclusiv rezervele de apa potabila si medicamente sunt pe sfarsite.

Oamenilor le este interzis sa iasa pe strada intre orele 19.00 - 05.00, pentru a fi descurajate actele de vandalism. Numai duminica au fost retinute 25 de persoane, pentru ca au incalcat aceasta restrictie.

Soselele si podurile sunt inca inaccesibile, asa ca nici dimensiunile dezastrului lasat in urma de uragane nu poate fi estimat.

Duminica, marinari americani au ajuns in Puerto Rico, la trei zile dupa trecerea uraganului Maria, cel care a lasat in urma 13 morti.

Din fericire, uraganul Lee, care s-a format si el in Atlantic, pare sa ocoleasca Puerto Rico.

Uraganul Maria aduce evacuari masive in Puerto Rico, dupa ce un baraj a cedatTrump a declarat stare de catastrofa in Puerto Rico, unde nu e curent pe toata insula ...citeste mai departe despre "Puerto Rico, cel mai mare faliment din istoria SUA: Locuitorii nu au electricitate si raman si fara apa si medicamente" pe Ziare.com

#Puerto Rico faliment, #Puerto Rico distrugeri uragane, #Puerto Rico fara curent , #Stiri International