Putin a fost de acord ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci dupa incidentul cu Ucraina

Vineri, 18 Ianuarie 2019, ora 15:39
1880 citiri
Putin a fost de acord ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci dupa incidentul cu Ucraina
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca presedintele Vladimir Putin a fost de acord cu propunerea cancelarului Angela Merkel ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci.

Putin a fost de acord cu aceasta propunere cu o luna in urma, dar expertii germani nu au ajuns pana la momentul actual, relateaza Reuters.

In luna noiembrie, Moscova a retinut trei nave militare ucrainene si echipajele acestora in Stramtoarea Kerci, incident care a alimentat tensiunile existente deja intre cele doua tari.

Incidentul intre Paza de Coasta rusa, aflata in subordinea serviciilor ruse de securitate FSB, si bastimente apartinand Marinei ucrainene a avut loc la Marea Neagra, in largul Crimeii, cand acestia din urma au incercat sa traverseze Stramtoarea Kerci pentru a intra in Marea Azov, o mica mare de o importanta cruciala in exporturile de cereale si de otel produse in estul Ucrainei.

Paza de Coasta rusa a imobilizat cu forta doua vedete si un remorcher ucrainene, pe care le-a acuzat ca au intrat ilegal in apele teritoriale ruse si au luat prozonieri marinarii de la bord.

Acest incident armat a fost denuntat drept "o provocare" de catre Rusia, iar Ucraina a denuntat la randul sau un "act de agresiune" al Moscovei, cerand eliberarea marinarilor si restituirea navelor.

Tensiuni intre Rusia si Ucraina: Imagini din satelit arata sute de tancuri si mii de camioane rusesti la granitaKievul sustine ca Rusia a blocat doua porturi ucrainene de la Marea Azov. Kremlinul neagaRusia va amplasa noi sisteme de aparare antiracheta S-400 in CrimeeaRusia a difuzat imagini cu marinarii ucraineni capturati, care recunosc ca actiunile lor au fost "o provocare" (Video)Prima reactie a Romaniei la conflictul dintre Rusia si Ucraina ...citeste mai departe despre "Putin a fost de acord ca experti germani sa monitorizeze Stramtoarea Kerci dupa incidentul cu Ucraina" pe Ziare.com

#conflict Rusia Ucraina stramtoarea Kerci , #Stiri International