Putin a mobilizat trupe in apropierea Coreei de Nord, dar sustine ca e doar un exercitiu

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 19:30
2976 citiri
Putin a mobilizat trupe in apropierea Coreei de Nord, dar sustine ca e doar un exercitiu
Foto: Arhiva Pixabay

Armata rusa a transferat trupe si echipamente militare in apropierea frontierei Coreei de Nord, in contextul tensiunilor dintre Administratia Donald Trump si regimul de la Phenian.

Surse din Extremul Orient rus citate de site-ul postului Radio Free Europe si de cotidianul The Telegraph au transmis ca trupe si echipamente militare - 12 tancuri si sisteme de rachete Tor - au traversat localitatea Habarovsk in directia Vladivostok, oras situat in apropierea frontierei Rusiei cu statul nord-coreean.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a explicat ca transferul de trupe si echipamente militare in interiorul Rusiei nu reprezinta o tema publica.

Aleksander Gordeiev, purtatorul de cuvant al Districtului militar din Extremul Orient rus, a afirmat, potrivit agentiei Interfax, ca trupe si echipamente au fost transferate in cadrul unor "manevre programate de pregatire si mobilizare militara". Gordeiev a dat asigurari ca nu exista absolut nicio legatura cu tensiunile generate de programul nuclear nord-coreean.

Frant Klintevici, prim-vicepresedintele Comisiei pentru Aparare din Consiliul Federatiei (Camera superioara a Parlamentului rus), a explicat ca manevrele militare din Extremul Orient rus erau planificate si nu au nicio legatura cu un posibil atac american impotriva Coreei de Nord.

Administratia Donald Trump a trimis un grup naval militar in largul Peninsulei Coreea si a avertizat ca va avea reactii militare la teste balistice si nucleare efectuate de Coreea de Nord.

Citeste mai multe despre tensiunile din regiune

Rusia avertizeaza SUA in conflictul cu Coreea de Nord: Utilizarea fortei nu va da rezultateTensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong UnAmericanii iau in considerare o strategie periculoasa: interceptarea rachetelor nord-coreeneAmericanii avertizeaza: Arsenalul nuclear al Coreei de Nord e impresionant si continua sa creascaArmada anuntata de Trump pentru Peninsula Coreeana a ajuns in alta parte a lumiiPusa sa explice cum a ajuns armada lui Trump in alta parte a lumii in loc de Peninsula Coreeana, Casa Alba da vina pe jurnalistiCoreea de Nord ameninta SUA cu atacuri nucleare si organizeaza o parada militara impresionantaSunt Statele Unite in vizorul nuclear al Coreei de Nord?Coreea de Nord ameninta ca va devasta fara mila SUA in cazul unui atac asupra PhenianuluiCoreea de Nord anunta SUA ca e pregatita de orice tip de razboiSUA incoltesc Coreea de Nord: Nave de ...citeste mai departe despre "Putin a mobilizat trupe in apropierea Coreei de Nord, dar sustine ca e doar un exercitiu" pe Ziare.com

#Rusia trupe Coreea de Nord , #Stiri International