Putin a refuzat sa dea mana cu vicepresedintele SUA

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 17:03
903 citiri

Prezent la Ierusalim, la forumul dedicat comemorarii victimelor Holocaustului, Vladimir Putin a facut un gest interpretat ca fiind unul de fronda: a dat mana cu printul Charles al Marii Britanii, cu presedintele francez Emmanuel Macron, dar a trecut pe langa vicepresedintele american Mike Pence, fara sa-i intinda mana.

O inregistrare video cu acest moment a fost postata pe pagina Twitter a agentiei de presa RIA Novosti de catre jurnalistii acestei agentii acreditati pe langa presedintie si care l-au insotit pe Putin in vizita efectuata joi in Israel, relateaza publicatia rusa Vzgliad (pro-Kremlin).

Presedintele rus Vladimir Putin participa joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului impreuna cu alti 40 de lideri straini, ocazie cu care a dezvelit un monument la Ierusalim in memoria victimelor blocadei Leningradului de catre nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Relatiile dintre Rusia si SUA traverseaza o perioada complexa, dupa ce Moscova a fost sanctionata de catre Occident pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea (in 2014) si sustinerea - in special militara - a rebelilor separatisti prorusi din Donbas (estul Ucrainei). In 2016, Washingtonul, in baza informatiilor serviciilor secrete americane, a acuzat Rusia de ingerinta in alegerile prezidentiale din SUA din acel an.

In 2019, SUA s-au retras primele din Tratatul privind Fortele Nucleare (INF) din 1987, acuzand Moscova de incalcarea prevederilor pactului. Rusia a ripostat si si-a suspendat participarea la INF, considerat piatra unghiulara a securitatii europene din ultimele decenii. Viitorul ultimului tratat de dezarmare strategica dintre cele doua tari, New START, care expira anul viitor, ramane incert. ...citeste mai departe despre "Putin a refuzat sa dea mana cu vicepresedintele SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Pence Ierusalim SUA Rusia , #Stiri International