Dodon, dupa ce a primit de la Putin harta Moldovei mari: Jumatate din teritoriul Romaniei e moldovenesc UPDATE

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 21:37
932 citiri
Dodon, dupa ce a primit de la Putin harta Moldovei mari: Jumatate din teritoriul Romaniei e moldovenesc UPDATE
Foto: Facebook/Igor Dodon

Intalnirea dintre presedintele moldovean Igor Dodon si omologul sau rus Vladimir Putin a fost intesata de declaratii si simboluri care arata directia in care merge Republica Moldova sub noua Administratie.

Cei doi si-au facut cadouri cu o incarcatura importanta: Putin i-a daruit o harta a Moldovei mari, iar Dodon o statuieta care ii intruchipeaza pe Petru I si Dimitrie Cantemir. Prezentand presei cadoul primit, Dodon a declarat ca jumatate din teritoriul Romaniei e moldovenesc si ca, "daca Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita".

Dodon a laudat in conferinta de dupa intalnirea cu liderul de la Kremlin rolul trupelor rusesti in Transnistria, si, pe langa anuntul ca are in plan sa anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova in anul 2014, a mai spus ca se gandeste si sa ceara NATO semnarea unui acord pentru recunoasterea neutralitatii R. Moldova.

"Republica Moldova este un stat neutru. Nu exclud sa venim cu o initiativa catre ...citeste mai departe despre "Dodon, dupa ce a primit de la Putin harta Moldovei mari: Jumatate din teritoriul Romaniei e moldovenesc UPDATE" pe Ziare.com

#Dodon NATO neutralitate Moldova, #Igor Dodon NATO Dodon , #Stiri International