Putin acuza SUA ca vor sa perturbe prezidentialele din Rusia. Maine se intalneste cu Trump

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 22:04
814 citiri
Putin acuza SUA ca vor sa perturbe prezidentialele din Rusia. Maine se intalneste cu Trump
Foto: Kremlin

Cu o zi inainte de intalnirea cu Donald Trump, presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat, joi, Statele Unite ca vor sa provoace probleme la viitoarele alegeri prezidentiale din Rusia, ca raspuns la presupusul amestec al Moscovei in scrutinul similar american din 2016.

De asemenea, liderul de la Kremlin a insinuat ca acuzatiile de dopaj care au dus la interzicerea participarii unor sportivi rusi la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018 par sa aiba ca scop tot perturbarea alegerilor prezidentiale din Rusia, din martie anul viitor, transmite Reuters, citand RIA Novosti.

"Iata ce ma nelinisteste: Jocurile Olimpice trebuie sa debuteze in februarie. Iar alegerile noastre prezidentiale cand au loc? In martie", a spus Putin in timpul vizitei la o uzina din Celiabinsk, in Siberia.

Potrivit sefului statului rus, organizatiile sportive internationale, inclusiv Comitetul Olimpic International, sunt dependente de sponsori, "dintre care majoritatea se gasesc in SUA".

Rusia se afla in centrul unui scandal de dopaj, dupa dezvaluirile facute de juristul canadian Richard McLaren, care a aratat in 2016 existenta unui sistem de dopaj institutionalizat in sportul din Rusia, prin implicarea serviciilor de securitate ruse (FSB).

"Ca represalii la amestecul nostru imaginar in alegerile lor, (Statele Unite) vor sa creeze probleme in timpul alegerilor prezidentiale ruse", a mentionat Vladimir Putin. El nu a anuntat deocamdata daca va participa la scrutinul din martie 2018, desi candidatura sa pentru al patrulea mandat de presedinte este indubitabila in opinia analistilor politici.

In urma cu o saptamana, Facebook a dezvaluit ca aproximativ 20 de milioane de utilizatori din SUA ai retelei de socializare Instagram au vazut postari create de operatori rusi pentru a influenta alegerile prezidentiale americane din 2016.

Pe Instagram, serviciu care apartine Facebook, circa 120.000 de postari au fost create de operatori identificati ca fiind rusi. Ele au fost vazute de 16 milioane de utilizatori incepand cu octombrie 2016 si de circa patru milioane inainte de aceasta data.

Acesti utilizatori se adauga celor 126 de milioane de utilizatori de Facebook care au vazut in news feed-ul lor articole create de compania rusa Internet Research Agency, avand legaturi cu serviciile ruse de informatii, pentru a influenta alegerile. In total, aproximativ 150 de milioane de persoane au fost astfel afectate de campania rusa de dezinformare de pe cele doua platforme.

La un an de l ...citeste mai departe despre "Putin acuza SUA ca vor sa perturbe prezidentialele din Rusia. Maine se intalneste cu Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin alegeri prezidentiale SUA , #Stiri International