Putin ar fi sprijinit un cartel al drogurilor in anii '90, sustine un fost ofiter KGB

Sambata, 14 Martie 2015, ora 21:46
998 citiri
Putin ar fi sprijinit un cartel al drogurilor in anii '90, sustine un fost ofiter KGB
Foto: Politico Magazine

Vladimir Putin si vechiul sau aliat Victor Ivanov, care conduce in prezent Serviciul Federal de Control al Drogurilor, au fost implicati in afaceri cu droguri si in spalare de bani, in anii '90, sustine Iuri Svet, fost ofiter KGB.

Declaratiile au fost facute in cadrul audierilor care au loc la Londra in cazul uciderii lui Alexandr Litvinenko, relateaza Newsweek.

Svet leaga uciderea lui Litvinenko de acest episod din trecutul lui Putin. El a prezentat la audieri un dosar intocmit impreuna cu fostul agent secret in 2006, cu putin timp inainte ca acesta din urma sa moara prin otravire cu poloniu.

Astfel, conform unor surse, "Vladimir Putin ar fi facut parte dintr-un cerc care spala droguri (sic) din Columbia", relateaza sursa citata.

In dosar, apar informatii cu privire la relatiile pe care Putin si Ivanov le aveau cu gruparea de crima organizata Tambov, cunoscuta pentru faptul ca in anii '80 si '90 se ocupau cu trafic de droguri si spalare de bani pentru un cartel ...citeste mai departe despre "Putin ar fi sprijinit un cartel al drogurilor in anii '90, sustine un fost ofiter KGB" pe Ziare.com

#Putin cartel droguri, #Putin Litvinenko , #Stiri International