Putin avertizeaza ca "isteria militara" din jurul Coreei de Nord poate duce la o catastrofa planetara

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 15:13
1102 citiri
Putin avertizeaza ca "isteria militara" din jurul Coreei de Nord poate duce la o catastrofa planetara
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a exprimat, marti, impotriva unor noi sanctiuni impotriva Phenianului, calificandu-le drept "inutile si ineficiente", avertizand totodata ca "angajarea intr-o isterie militara" in jurul Coreei de Nord "nu are niciun sens" si "poate sa duca la o catastrofa planetara".

"Angajarea intr-o isterie militara nu are sens (...) Toate acestea pot duce la o catastrofa planetara si la un numar mare de victime", a avertizat seful statului rus, relateaza France Presse.

Citeste si Coreea de Nord ar fi transportat o racheta balistica pe coasta de vest, pregatindu-se de un nou test

"Rusia condamna aceste exercitii" ale Coreei de Nord, care a anuntat ca a efectuat cu succes duminica un test cu "bomba cu hidrogen". "Credem ca este o provocare. Dar recurgerea la orice fel de sanctiuni in acest caz este inutila si ineficienta", a spus Putin, in cadrul summitului BRICS, grupul celor cinci tari emergente (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud), ce a avut loc la Xiamen, in sud-estul Chinei.

Potrivit presedintelui rus, Coreea de Nord nu va renunta la dezvoltarea programului sau nuclear sub presiunea sanctiunilor, intrucat considera acest program drept o problema de securitate, relateaza RIA Novosti. "Prin urmare, trebuie sa incercam sa initiem un dialog intre toate partile implicate", a pledat Vladimir Putin.

Pe de alta parte, el a criticat orice fel de raspuns militar posibil, o optiune pe care Washingtonul nu a exclus-o: "Angajarea intr-o isterie militara nu are sens, este o cale care duce la impas", a insistat liderul rus.

"Asa cum am afirmat la o intalnire cu omologii mei ieri (luni - n.red.), nord-coreenii vor manca iarba, dar nu vor renunta la programul nuclear daca nu se vor simti in siguranta", a mai spus Putin, citat de agentia rusa de presa.

Inasprirea sanctiunilor impotriva Coreei de Nord nu va produce vreo schimbare la nivelul de leadership la Phenian, dar ar putea conduce la suferinta umana pe scara larga, a mai spus presedintele Vladimir Putin, citat de Reuters.

Vezi si Mesajul oficial al lui Putin, dupa ultimul test nuclear al Coreei de Nord

In acelasi timp, presedintele rus considera ridicola situatia cand Federatia Rusa este inclusa pe aceeasi lista de sanctiuni impreuna cu Coreea de Nord, iar apoi i se cere sa se alature noilor sanctiuni impotriva Phenianului, conform TASS.

"Este cel putin ridicol sa fim inclusi pe aceeasi lista cu Coreea de Nord, iar apoi sa ni se ceara ajutor in exerc ...citeste mai departe despre "Putin avertizeaza ca "isteria militara" din jurul Coreei de Nord poate duce la o catastrofa planetara" pe Ziare.com

#Putin Coreea de Nord, #teste Coreea de Nord, #bomba Coreea de Nord , #Stiri International