Putin cere scuze Turciei, dupa ce un avion rusesc i-a ucis trei militari

Joi, 09 Februarie 2017, ora 17:37
2890 citiri
Putin cere scuze Turciei, dupa ce un avion rusesc i-a ucis trei militari
Foto: Kremlin

Vladimir Putin a cerut scuze Turciei, joi, dupa ce un avion rusesc a ucis din greseala trei militari turci, in nordul Siriei.

Putin i-a telefonat omologului sau, Recep Erdogan, pentru a-i prezenta condoleante dupa acest incident.

Un avion rusesc a atacat o cladire unde cativa dintre soldati fusesera detasati, in apropiere de orasul al Bab, a transmis armata turca, citata de BBC.

Militarii erau alaturi de rebelii sirieni, in incercarea de a captura orasul al Bab din mainile Statului Islamic, iar tinta atacului aerian erau pozitiile jihadistilor, insa "accidental trei dintre soldatii nostri au fost martirizati cand o cladire a fost bombardata unde se aflau unitatile noastre".

Alti 11 militari au fost raniti in acest incident.

Aceasta a fost doar o parte a unei ample ofensive a Turciei de a-i indeparta pe luptatorii Statului Islamic si pe cei kurzi de granita sudica a tarii.

Rusia si Turcia, care sustin parti opuse in razboiul sirian, si-au unit insa fortele impotriva Statului Islamic in recentele atacuri aeriene.

Incidentul de joi are loc dupa o detensionare a relatiilor dintre cele doua tari, care anterior fusesera afectate dupa ce Turcia a doborat un avion rusesc in apropiere de granita siriana, in luna noiembrie 2015. ...citeste mai departe despre "Putin cere scuze Turciei, dupa ce un avion rusesc i-a ucis trei militari" pe Ziare.com

#Vladimir Putin scuze Turcia, #Putin Rusia ucis militari turci, #avion rusesc ucis militari Turcia , #Stiri International