Putin i-a spus lui Le Pen ca nu va influenta alegerile din Franta. Liderul Frontului National vrea sa ridice sanctiunile Rusiei

Vineri, 24 Martie 2017, ora 19:07
1058 citiri
Putin i-a spus lui Le Pen ca nu va influenta alegerile din Franta. Liderul Frontului National vrea sa ridice sanctiunile Rusiei
Foto: captura video Youtube/ RT

Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit vineri la Kremlin cu liderul Frontului National francez, Marine Le Pen, si i-a dat asigurari candidatei de extrema dreapta la presedintie ca Rusia nu urmareste sa se implice in apropiatele alegeri prezidentiale din Franta.

Vladimir Putin a spus ca "Rusia nu va interfera in alegeri", conform relatarilor agentiilor de presa ruse.

"Nu vrem in niciun caz sa influentam evenimentele viitoare, dar ne rezervam dreptul de a comunica cu reprezentantii tuturor fortelor politice ale tarii, asa cum fac si partenerii nostri europeni sau SUA", a declarat liderul de la Kremlin.

El a adaugat ca este "interesant" sa discute cu Marine Le Pen "dezvoltarea relatiilor bilaterale si situatia din Europa".

"Stiu ca reprezentati un spectru politic care evolueaza destul de rapid", i-a mai spus Putin liderei FN.

Dupa cum remarca AFP, primirea de catre presedintele rus a unui candidat in alegeri prezidentiale la o data atat de apropiata de scrutin este un fapt "exceptional". In schimb, Kremlinul a transmis ca intalnirile cu "opozantii" reprezinta "o practica normala".

De asemenea, The Telegraph scrie ca presedintele rus i-a urat succes lui Le Pen la alegerile prezidentiale.

La randul sau, sefa extremei-drepte din Franta a declarat vineri, dupa ce s-a intalnit cu presedintele rus, ca, daca va ajunge sefa a statului, va analiza mijloacele pentru ridicarea rapida a sanctiunilor impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana din cauza crizei din Ucraina, relateaza Reuters.

Intr-o discutie cu presa la un hotel din Moscova, ea a mai spus ca nu a discutat cu Putin despre un eventual sprijin financiar pentru partidul sau, Frontul National, si ca scopul vizitei in Rusia nu a fost sa isi sporeasca sansele in alegerile prezidentiale din Franta din aprilie si mai.

Marine Le Pen efectueaza o vizita la Moscova la invitatia lui Leonid Slutki, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus). Le Pen, care si-a declarat admiratia fata de presedintele rus, este cotata cu mari sanse de a ajunge in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta prevazute pentru 23 aprilie si 7 mai.

Alegerile din Olanda au trecut, acum toti ochii sunt pe Franta: Sondajele arata ca Le Pen nu va castiga11 candidati s-au inscris oficial in cursa pentru alegerile prezidentiale din FrantaFranta nu-i ca OlandaOlanda a trecut testul alegerilor - Europa este ...citeste mai departe despre "Putin i-a spus lui Le Pen ca nu va influenta alegerile din Franta. Liderul Frontului National vrea sa ridice sanctiunile Rusiei" pe Ziare.com

#Marine Le Pen intalnire Putin, #Le Pen Putin Kremlin, #Le Pen sanctiuni UE Rusia, #Putin urat succes Le Pen, #Putin Le Pen alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International