Putin, in Italia: De ce nu-l invinovateste papa Francisc pentru Ucraina si cadoul misterios de la Berlusconi

Joi, 11 Iunie 2015, ora 08:41
1253 citiri
Putin, in Italia: De ce nu-l invinovateste papa Francisc pentru Ucraina si cadoul misterios de la Berlusconi
Foto: Kremlin

Papa Francisc l-a incurajat pe presedintele rus, Vladimir Putin, sa se angajeze in eforturi internationale "sincere" pentru a realiza pacea in Ucraina. Mesajul a fost transmis de Francisc in cursul unei intalniri private la Vatican, miercuri.

Anterior, ambasadorul american la Sfantul Scaun, Kenneth Hackett, declarase ca tara sa ar vrea sa vada ca Vaticanul isi exprima ingrijorarea fata de situatia din Ucraina in cursul intalnirii dintre papa si Putin, scrie Associated Press.

Francisc a deplans pierderea de vieti omenesti in Ucraina si a solicitat partilor sa respecte armistitiul, insa nu a dat vina public pe Rusia, in incercarea de a nu tulbura relatia delicata a Vaticanului cu Biserica Ortodoxa din Rusia, unde catolicii sunt o minoritate.

Un paria pentru Occident, de ce este Putin primit cu bratele deschise in Italia

In cele cateva minute cand Putin si Francisc s-au salutat, inainte si dupa intalnirea de 50 de minute cu usile inchise, nu a fost mentionata nicio vina cu ...citeste mai departe despre "Putin, in Italia: De ce nu-l invinovateste papa Francisc pentru Ucraina si cadoul misterios de la Berlusconi" pe Ziare.com

#Putin vizita Vatican, #Putin papa Francisc Ucraina , #Stiri International