Putin inroseste telefoanele pentru Siria

Joi, 25 Februarie 2016, ora 10:29
1248 citiri
Putin inroseste telefoanele pentru Siria
Foto: Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a preluat conducerea eforturilor de a transpune in realitate armistitiul din Siria. Liderul de la Kremlin a purtat discutii telefonice cu alti conducatori si a instruit armata rusa sa reduca numarul de lovituri aeriene in Siria.

Presedintele rus a vorbit cu lideri din Iran, Arabia Saudita, Israel si Siria, in incercarea de a strange suficient sprijin pentru armistitiu si pentru a explica detaliile acestui plan, scrie The Guardian.

Liderul rus a deschis si un centru de coordonare unde partile care sunt in dezacord pot trimite plangerile privind incidentele in care s-a incalcat armistitiul.

Unele grupuri armate din Siria au semnat deja armistitiul, sustine Rusia. Gruparile jihadiste Statul Islamic si Frontul al-Nusra sunt excluse din termenii armistitiului convenit de Washington si Moscova luni. Nu este limpede daca pana la urma toate gruparile de opozitie din Siria vor semna acordul, ceea ce pune sub semnul intrebarii credibilitatea ...citeste mai departe despre "Putin inroseste telefoanele pentru Siria" pe Ziare.com

#Putin telefoane Siria, #Putin armistitiu Siria , #Stiri International