Putin, interviu in presa germana despre criza din Ucraina si relatia cu Merkel

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 16:24
1189 citiri
Putin, interviu in presa germana despre criza din Ucraina si relatia cu Merkel
Foto: Russia Today

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat duminica, intr-un interviu acordat unei televiziuni germane, ca este convins ca ar trebui sa se poata gasi o solutie la criza ucraineana. Putin a adaugat ca este preocupat, cu toate acestea, de pericolul epurarii etnice.

In interviul de 30 de minute, Putin a aparat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, dar a incercat si sa cucereasca audienta germana spunand ca relatiile dintre cele doua natiuni n-au fost niciodata mai bune, scrie Reuters.

"Se poate gasi o cale de iesire din aceasta situatie? Da, sunt convins ca exista o cale", a afirmat Putin, dupa ce a criticat Guvernul ucrainean pentru ca a folosit forta, nu dialogul, impotriva adversarilor din est, pentru a declansa actuala criza.

"Voi spune asta direct: suntem foarte ingrijorati ca poate aparea dorinta de a folosi epurarea etnica. Ne ingrijoreaza o alunecare spre neo-nazism. Sunt oameni cu svastika pe maneca si forte armate cu simbolurile SS pe casti... Din ...citeste mai departe despre "Putin, interviu in presa germana despre criza din Ucraina si relatia cu Merkel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin criza Ucraina, #Putin interviu Ucraina separatisti , #Stiri International