Putin l-a invitat pe Trump in Rusia, la 75 de ani de la victoria impotriva lui Hitler

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 13:54
1559 citiri
Putin l-a invitat pe Trump in Rusia, la 75 de ani de la victoria impotriva lui Hitler
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin l-a invitat, vineri, pe omologul sau american Donald Trump, intr-o intalnire la Osaka, in marja summit-ului G20, intr-o vizita in Rusia, in mai 2020, cu ocazia marcarii a 75 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste a lui Adolf Hitler, a anuntat un consilier prezidential rus, Viktor Usakov.

"Noi l-am invitat pe presedintele american sa vina la noi la aniversarea a 75 de ani de la Victoria in al Doilea Razboi Mondial, la 9 mai, anul viitor", a anuntat Iuri Usakov la postul rus de telviziune Russia24.

Donald Trump, care s-a intalnit vineri cu Vladimir Putin in marja summit-ului G20 la Osaka, a reactionat "in mod foarte pozitiv" fata de aceasta invitatie, a dat el asigurari.

In deschiderea reuniunii lor bilaterale, presedintele american si-a laudat "relatiile foarte bune" cu Vladimir Putin, in contextul in care Moscova si Washingtonul se confrunta cu o grava criza diplomatica, din cauza unor divergente cu privire la Siria, Ucraina si amestecul rus in alegerile americane din 2016.

Cei doi lideri nu s-au mai intalnit de la primul summit Putin-Trump, la Helsinki, in iulie 2018.

Aceasta intalnire a provocat, la acea vreme, o controversa apriga. Presedintelui american i s-a reprosat atunci, in Statele Unite, un ton considerat prea conciliant.

Trump a afisat vineri o relatie cordiala cu Putin, in marja G20, mergand pana la a glumi pe seama unei eventuale noi tentative ruse de amestec in alegerile prezidentiale din 2020 in Statele Unite.

"Fara amestec in alegeri, va rog", a spus el, intorcandu-se catre presedintele rus.

Donald Trump a reactionat astfel la interpelarea unui jurnalist cu privire la o posibila tentativa de a influenta alegerile din 2020, in contextul in care in Statele Unite sunt in desfasurare anchete in Congres cu privire la legaturi intre echipa de campanie a miliardarului american si Rusia in campania electorala din 2016.

Locatarul Casei Albe a laudat, de asemenea, "relatiile foarte bune" cu omologul sau de la Kremlin, in deschiderea intalnirii lor bilaterale, foarte asteptate, in marja summitului G20.

"A trecut mult timp de cand nu ne-am mai vazut", a constatat Vladimir Putin, subliniind ca administratiile celor doua tari au "lucrat mult" in acest rastimp. ...citeste mai departe despre "Putin l-a invitat pe Trump in Rusia, la 75 de ani de la victoria impotriva lui Hitler" pe Ziare.com

#Putin invitat Trump Rusia , #Stiri International