Putin l-a vizitat pe Berlusconi la Milano, cu "permisiune speciala", in timpul noptii

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 15:07
2127 citiri
Putin l-a vizitat pe Berlusconi la Milano, cu "permisiune speciala", in timpul noptii
tg24.sky.it

Presedintele rus Vladimir Putin l-a vizitat in cursul noptii de joi spre vineri pe fostul premier italian aflat in dizgratie Silvio Berlusconi, celebru pentru petrecerile sale bunga-bunga, in timpul vizitei la Milano.

Putin a plecat de la locuinta fostului premier, condamnat pentru evaziune fiscala, la ora locala 3.45 (4.45, ora Romaniei), a confirmat Kremlinul, relateaza BBC News online, citat de Mediafax.

Cei doi au intretinut o relatie personala pe cand Berlusconi se afla la putere.

Putin, in varsta de 62 de ani, a provocat deja nemultumire, dupa ce a absentat la o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, joi, in prima zi a Summitului ASEM (Dialogul Asia-Europa).

Presedintele rus s-a intalnit cu Berlusconi "cu permisiunea speciala" a autoritatilor judiciare, a scris jurnalistul italian Gerardo Pelosi intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Dupa incheierea evenimentelor oficiale, Putin s-a intalnit cu vechiul sau prieten Berlusconi", a confirmat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului.

In pofida programului prelungit din timpul noptii, Putin a reluat discutiile cu Merkel vineri dimineata, la ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei).

Berlusconi, in varsta de 78 de ani, ispaseste o pedeapsa de un an de munca in folos general la un centru de ingrijiri de langa Milano, dupa ce a fost condamnat anul trecut pentru frauda fiscala si dat afara din Senat.

O curte de apel i-a anulat o condamnare intr-un caz separat, in care a fost acuzat ca a intretinut relatii sexuale contracost cu o minora. Curtea si-a motivat decizia joi, argumentand ca nu exista suficiente probe care sa arate ca Berlusconi ar fi stiut ca minora Karima El-Mahroug avea sub 18 ani la momentul faptelor.

#Putin vizita Berlusconi, #summit Milano , #Stiri International