Putin: Nu imi pasa deloc daca anumiti cetateni rusi au incercat sa interfereze in alegeri americane

Sambata, 10 Martie 2018, ora 21:21
1017 citiri
Putin: Nu imi pasa deloc daca anumiti cetateni rusi au incercat sa interfereze in alegeri americane
Foto: site oficial Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata, intr-un interviu pentru televiziunea NBC, ca nu acorda importanta investigatiei din Statele Unite privind presupuse interferente ale Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016, intrucat Kremlinul nu are nicio implicare in acest sens.

"De ce ati decis ca autoritatile ruse, inclusiv eu, au oferit permisiune cuiva sa faca asta? Si ce daca ar fi vorba despre cetateni rusi? Sunt 146 de milioane de rusi. Nu imi pasa deloc... Acesti cetateni nu reprezinta interesele statului rus. Poate ca nici macar nu sunt rusi.

Poate ca sunt ucraineni, tatari, evrei, dar cu cetatenie rusa. Inclusiv aceste aspecte trebuie verificate. Poate ca au dubla cetatenie sau doar drept de sedere. Poate ca americanii i-au platit pe acesti oameni sa actioneze. Cum putem sti asta? Eu nu stiu", a spus Putin in interviul oferit jurnalistei Megyn Kelly.

Intrebat daca nu este interesat de faptul ca anumiti cetateni rusi ar putea prejudicia democratia din SUA, presedintele Rusiei a replicat ca nu a vazut nicio dovada privind activitati care au incalcat legea americana sau cea rusa.

"In Rusia nu putem urmari penal pe nimeni atat timp cat nu au incalcat legile tarii. Cel putin sa ne trimita o foaie de hartie in acest sens... un document. Sau macar o cerere oficiala, pentru a o analiza. Ar putea cineva sa creada ca Rusia, de la mii de mile departare... a influentat rezultatul alegerilor americane? Nu suna ridicol? Nu este obiectivul nostru sa interferam. Si nici nu vad ce am obtine daca am face asta, nu e nicio miza", a mai spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin l-a catalogat pe omologul sau american "un om de afaceri cu o experienta vasta" si "un om care invata repede", desi este nou in politica.

"El intelege ca, daca este necesar sa stabilesti o relatie de cooperare cu cineva, atunci trebuie sa-ti tratezi partenerul actual sau potential cu respect. Angajandu-te in acuzatii reciproce si insulte, este un drum care nu duce nicaieri", a declarat Vladimir Putin.

Putin: SUA au inselat Rusia grosolan si fara nerusinare in timpul crizei din Ucraina

Recent, Vladimir Putin, a declarat ca politica Statelor Unite de a impune sanctiuni este un semn de slabiciune, adaugand ca este dezamagit de dinamica relatiilor bilaterale ruso-americane.

Biroul Federal pentru Investigatii (FBI), Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si presupuse contacte intre apropiati ai p ...citeste mai departe despre "Putin: Nu imi pasa deloc daca anumiti cetateni rusi au incercat sa interfereze in alegeri americane" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Rusia alegeri americane frauda, #Putin alegeri americane Trump , #Stiri International