Putin: Nu vom expulza niciun diplomat american. Refacem relatiile cu SUA dupa instalarea lui Trump

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 17:13
2045 citiri
Putin: Nu vom expulza niciun diplomat american. Refacem relatiile cu SUA dupa instalarea lui Trump
Foto: Arhiva Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri ca Moscova nu va expulza niciun diplomat american, dupa ce 35 de diplomati rusi au primit ordin de expulzare din partea Washingtonului cu o zi in urma.

In urma deciziei SUA, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a recomandat liderului de la Kremlin sa ceara la randul sau expulzarea unui numar de 35 de diplomati americani din Rusia, informeaza CNN.

Insa Putin a declarat ca nu va lua masuri imediate si ca va incerca sa reconstruiasca relatiile cu SUA dupa instalarea presedintelui ales Donald Trump la Casa Alba.

"Nu le vom crea probleme diplomatilor americani. Nu vom expulza pe nimeni. Nu le vom interzice familiilor si copiilor lor sa-si petreaca vacanta de Anul Nou asa cum obisnuiesc", a spus Putin, citat de agentiile locale de stiri.

Totusi, presedintele rus a precizat ca Moscova isi rezerva dreptul de a raspunde sanctiunilor impuse de SUA.

"Urmatorii pasi pentru restaurarea relatiilor ruso-americane vor fi luati pe ...citeste mai departe despre "Putin: Nu vom expulza niciun diplomat american. Refacem relatiile cu SUA dupa instalarea lui Trump" pe Ziare.com

#Putin diplomati americani Rusia, #Putin expulzare diplomati rusi SUA , #Stiri International