Putin raspunde Occidentului pe tema arestarilor din weekend: Sa nu se amestece!

Joi, 30 Martie 2017, ora 21:13
766 citiri
Putin raspunde Occidentului pe tema arestarilor din weekend: Sa nu se amestece!
Foto: Kremlin

Presedintele rus, Vladimir Putin, a respins, joi, indemnurile Occidentului de a-i elibera pe protestatarii incercerati, in primele declaratii publice despre valul de mitinguri din weekend, la nivel national, impotriva coruptiei Guvernului.

Sute de rusi au fost arestati duminica, la proteste neautorizate, cele mai importante si mai extinse geografic demonstratii din ultimii cinci ani.

O serie de state occidentale au condamnat aceste arestari si au indemnat la eliberarea persoanelor condamnate la inchisoare, inclusiv a liderului Opozitiei, Aleksei Navalnii, cel mai dur critic al lui Putin.

"Noi consideram indemnurile de acest fel chestiuni pur politizate, al caror scop este sa exercite un fel de presiune asupra vietii politice interne a tarii", a declarat liderul de la Kremlin joi, la Arhanghelsk, la un forum al regiunii arctice, relateaza Asscoaited Press.

Oficiali rusi denunta frecvent criticile straine drept amestecuri in afacerile interne.

Citeste si Protestele de la Moscova, prima fisura in fortareata lui PutinReuters: Generatia nascuta in timpul lui Putin si-a descoperit vocea in cursul protestelor din Rusia (Video)Prima reactie a Kremlinului dupa amplele proteste din Rusia: Manifestatia a fost o provocare, adolescentii au fost platiti ...citeste mai departe despre "Putin raspunde Occidentului pe tema arestarilor din weekend: Sa nu se amestece!" pe Ziare.com

#Putin arestari proteste , #Stiri International