Putin recunoaste ca fosta sa cariera de spion l-a ajutat sa ajunga presedintele Rusiei

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 17:40
1202 citiri
Putin recunoaste ca fosta sa cariera de spion l-a ajutat sa ajunga presedintele Rusiei
Foto: Arhiva Kremlin

Intr-un interviu pentru o televiziune rusa de stat, din care cotidianul Moscow Times a dezvaluit unele fragmente, Vladimir Putin sustine ca "oricat de ciudat ar putea sa para" nu si-a schimbat comportamentul de cand a devenit presedinte fata de cel pe care il avea in perioada cand lucra pentru serviiile secrete rusesti in Germania de Est.

Putin a mai spus ca "precedentul loc de munca", de spion, l-a pregatit sa devina presedinte.

"Da, sunt expus, insa in viata mea precedenta am incercat intotodeauna sa ma comport ca si cum eram mereu sub supraveghere. Este ciudat, dar asa s-a intamplat, fara indoiala din cauza precedentului meu loc de munca", a mai spus liderul de la Kremlin.

Putin a lucrat in serviciile secrete ruse din 1975 in 1991, in Germania de Est. Rolul sau precis este neclar, insa ar fi putut sa fi lucrat in legatura cu Stasi, politia politica a regimului comunist local. Dupa caderea Zidului Berlinului, el s-a intors la Moscova, unde a lucrat la FSB, succesorul KGB.

Vladimir Putin a fost premier in doua randuri, din 1999 in 2000 si din 2008 in 2012.

El a fost presedinte in trei randuri, din 2000 in 2008 si incepand din 2012. Putin si-a anuntat candidatura in alegerile prezidentiale din martie.

Vladimir Putin are toate sansele sa castige alegerile in 2018, dar, apoi, va veni potopA inceput campania prezidentiala in Rusia, cu Putin principal candidat. Moscova cheltuieste 300 de milioane de dolariCel mai aprig opozant al lui Putin nu cedeaza si candideaza impotriva lui: A trecut primul obstacol ...citeste mai departe despre "Putin recunoaste ca fosta sa cariera de spion l-a ajutat sa ajunga presedintele Rusiei" pe Ziare.com

#Putin spion KGB, #presedinte Rusia , #Stiri International