Putin refuza sa il critice pe Trump pentru retragerea SUA din Acordul de la Paris: Nu va faceti griji, fiti fericiti

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 19:14
679 citiri
Putin refuza sa il critice pe Trump pentru retragerea SUA din Acordul de la Paris: Nu va faceti griji, fiti fericiti
Foto: Captura Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a refuzat vineri sa il critice pe omologul sau american Donald Trump pentru ca a retras SUA din Acordul de la Paris, pentru combaterea incalzirii globale, si a indemnat lumea sa nu isi faca griji.

"Nu va faceti griji, fiti fericiti", a spus el la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, referitor la anuntul facut de Trump. El a apreciat, insa, ca Washingtonul ar fi putut ramane parte a acordului, relateaza Reuters.

Liderul de la Kremlin a apreciat ca acesta este un document bun. El a explicat ca Rusia nu l-a ratificat deocamdata deoarece asteapta clarificarea unor aspecte tehnice.

Vicepremierul Arkadi Dvorkovici a dat asigurari ca Moscova nu isi schimba decizia de a participa la acord, in pofida retragerii SUA. Pe de alta parte, un consilier al Kremlinului a avertizat ca Acordul pentru Clima de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara participarea Statelor Unite.

Donald Trump a anuntat joi ca SUA se retrag din Acordul de la Paris, atragand critici din partea comunitatii internationale si a unor companii importante.

"Nu vrem ca alti lideri si alte tari sa mai rada de noi. Si nu o vor mai face", a insistat Trump.

"Aceleasi tari care ne cer sa ramanem in Acord sunt tarile care au costat impreuna America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure si, in multe cazuri, prin contributii laxe la aliantia noastra militara cruciala", a adaugat el.

Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale "mult sub" 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul. ...citeste mai departe despre "Putin refuza sa il critice pe Trump pentru retragerea SUA din Acordul de la Paris: Nu va faceti griji, fiti fericiti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Acord Paris SUA, #Vladimir Putin acord Paris , #Stiri International