Putin se aliaza cu talibanii pentru a infrange Statul Islamic? Ce le-ar promite in schimb extremistilor

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 16:12
870 citiri

Rusia ar putea face echipa cu talibanii pentru a-i infrange pe jihadistii de la Statul Islamic.

Asadar, Vladimir Putin ar vrea sa obtina sprijinul talibanilor din Afganistan, candva loiali lui Osama bin Laden, pentru a-l ajuta sa ii nimiceasca pe militantii ISIL, au aratat surse citate de Daily Express.

In schimb, Putin ar fi promis gruparii extremiste ca ii va furniza arme grele si o va sustine la nivel international in incercarea de a prelua puterea de la guvernul instabil din Afganistan.

Aceleasi surse au dezvaluit ca oficiali de la Moscova s-ar fi intalnit in secret cu lideri talibani pentru a discuta posibilitatea unei aliante. Se pare ca negocierile ar fi inceput in urma cu doi ani si ar fi fost initiate de catre Rusia, care recent ar fi intensificat aceste discutii, ca parte a eforturilor de a-i atrage pe talibani de partea sa.

O astfel de miscare ar scuti Moscova de o mare bataie de cap, pentru ca nu ar mai trebui sa trimita trupe terestre pe campul de lupta cu ...citeste mai departe despre "Putin se aliaza cu talibanii pentru a infrange Statul Islamic? Ce le-ar promite in schimb extremistilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia talibani, #Rusia talibani Statul Islamic, #Rusia talibani alianta , #Stiri International