Putin se razbuna pe Turcia pentru doborarea avionului rusesc: Ce sanctiuni pregateste

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 21:39
716 citiri
Putin se razbuna pe Turcia pentru doborarea avionului rusesc: Ce sanctiuni pregateste
Foto: Kremlin

Moscova se pregateste sa aplice o ampla serie de sanctiuni economice impotriva Turciei, ca pedeapsa pentru doborarea avionului rusesc de catre fortele aeriene turce.

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri ca masurile vor fi concretizate in cateva zile si ar putea afecta inclusiv planurile comune de investitii ale Rusiei si Turciei, relateaza BBC.

Intre timp, Turcia a refuzat sa ceara scuze pentru doborarea avionului la granita cu Siria, dupa cum a cerut Rusia. Ankara sustine ca aeronava de razboi a violat spatiul aerian al Turciei, insa Moscova neaga cu vehementa.

Avion rusesc doborat de Turcia Erdogan: Noi doar ne aparam securitatea

"Guvernul a primit ordin sa lucreze la un sistem de masuri economice si umanitare (impotriva Turciei - n.red.), ca raspuns la acest act de agresiune", a aratat Medvedev, in timpul sedintei de guvern televizate.

Prim-ministrul rus a spus ca sanctiunile vor consta in "introducerea unor restrictii si interdictii" asupra intereselor ...citeste mai departe despre "Putin se razbuna pe Turcia pentru doborarea avionului rusesc: Ce sanctiuni pregateste" pe Ziare.com

#sanctiuni Rusia Turcia, #sanctiuni Rusia Turcia avion , #Stiri International