Putin si Erdogan s-au inteles sa treaca gazoductul TurkStream pe sub Marea Neagra

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 22:45
961 citiri
Putin si Erdogan s-au inteles sa treaca gazoductul TurkStream pe sub Marea Neagra
Foto: site Kremlin

Rusia si Turcia au semnat luni un acord strategic privind realizarea proiectului de gazoduct TurkStream, care va transporta gaz rusesc in Europa pe sub Marea Neagra.

La capatul unei intrevederi de o ora si 40 de minute, prilejuita de Congresul mondial al Energiei de la Istanbul, presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau Recep Tayyip Erdogan au convenit asupra termenilor acestui proiect energetic major, transmite AFP.

Acordul parafeaza reconcilierea dintre Moscova si Ankara dupa o grava criza diplomatica declansata de doborarea de catre aviatia turca a unui avion al armatei ruse care survola frontiera siriano-turca in noiembrie 2015.

Proiectul TurkStream a fost prezentat public la sfarsitul lui 2014, in acelasi timp cu abandonarea, in plina criza ucraineana, a proiectului South Stream, blocat de Uniunea Europeana.

Acordul semnat luni "prevede construirea a doua conducte" ce vor forma gazoductul pe sub Marea Neagra, a declarat presei directorul executiv al Gazprom, ...citeste mai departe despre "Putin si Erdogan s-au inteles sa treaca gazoductul TurkStream pe sub Marea Neagra" pe Ziare.com

#Rusia Turcia acord TurkStream, #Putin Erdogan TurkStream , #Stiri International