Putin si Merkel au vorbit despre conflictul dintre Rusia si Ucraina. Ce i-a cerut liderul rus

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 10:12
1054 citiri
Putin si Merkel au vorbit despre conflictul dintre Rusia si Ucraina. Ce i-a cerut liderul rus
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele rus Vladimir Putin i-a impartasit cancelarului federal german "profunda ingrijorare" a Moscovei dupa instaurarea in Ucraina a legii martiale, cerandu-i Angelei Merkel sa descurajeze Kievul in legatura cu orice actiune "negandita", a anuntat marti Kremlinul, intr-un comunicat.

Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la initiativa partii germane, pentru a discuta despre "incidentul periculos" care a avut loc duminica in Marea Neagra, potrivit AFP.

In timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin "si-a exprimat profunda ingrijorare in legatura cu decizia Kievului de a-si aduce fortele armate in stare de alerta si de a instaura legea martiala", se spune in comunicat.

Presedintele rus a denuntat "actiunile de provocare ale partii ucrainene si incalcarea grosolana a normelor de drept international de catre navele militare ale acesteia", subliniaza comunicatul.

De asemenea, Putin si-a exprimat "speranta ca Berlinul va putea influenta autoritatile ucrainene pentru a le descuraja in legatura cu ulterioare actiuni negandite", adauga textul comunicatului emis de Kremlin.

Duminica, paza de coasta rusa, subordonata Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat doua nave-vedeta si un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuza ca au intrat ilegal in apele teritoriale ruse in largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit in Marea Neagra in timp ce aceste nave incercau sa patrunda in stramtoarea Kerci, pentru a intra in Marea Azov.

Dupa aceasta brusca escaladare a tensiunilor, Ucraina a anuntat luni seara introducerea legii martiale in regiunile sale frontaliere, pentru o perioada de 60 de zile.

Prima reactie a Romaniei la conflictul dintre Rusia si UcrainaUcraina instaureaza legea martiala la granita cu Rusia si Transnistria UPDATEC. Diaconescu: Legea martiala nu a fost instituita in Ucraina nici in 2014. Potentialul de escaladare a conflictului poate fi foarte mareAu inceput protestele in Ucraina, dupa ce Rusia a capturat 3 nave. Porosenko vrea legea martiala, sedinta de urgenta la ONU UPDATERusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, dupa incidentul cu Ucraina ...citeste mai departe despre "Putin si Merkel au vorbit despre conflictul dintre Rusia si Ucraina. Ce i-a cerut liderul rus" pe Ziare.com

#Putin discutie Merkel, #conflict Rusia Ucraina , #Stiri International