Putin va considera intrarea Suediei in NATO "o amenintare suplimentara" la care Rusia va raspunde

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 12:51
848 citiri
Putin va considera intrarea Suediei in NATO "o amenintare suplimentara" la care Rusia va raspunde
Foto: Facebook / Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat ca, daca Suedia va intra in NATO, Kremlinul va considera demersul "o amenintare suplimentara" la adresa securitatii Rusiei.

"Este evident ca, daca Suedia va intra in NATO, aceasta va avea un impact negativ asupra relatiilor noastre. O vom considera o amenintare suplimentara", a declarat Putin, joi, intr-un interviu acordat directorilor a 10 agentii de presa, printre care s-a numarat si EFE.

Putin a adaugat ca, intr-o astfel de situatie, Rusia nu va cadea prada isteriei, cu toate ca va trebui "sa raspunda intr-un fel sau altul".

"Suedezii stiu cel mai bine daca (aderarea la NATO este un lucru de care) au nevoie, dar niciunei persoane intregi la minte nu-i poate nici macar sa-i treaca prin cap gandul ca Rusia va ataca Suedia", a insistat liderul de la Kremlin. In acest context, Putin a calificat drept "informatii false" acuzatiile potrivit carora submarine ruse opereaza in apropierea coastelor Suediei.

"Este absolut fals. Si ma intreb: ii convine Suediei sa fie amestecata in acest conflict?", a declarat Putin.

EFE aminteste ca Rusia si-a exprimat opozitia ferma fata de posibilitatea ca tari precum Suedia, Finlanda, Georgia sau Muntenegru sa intre in NATO, alianta pe care Moscova o acuza ca-si consolideaza pozitiile in apropierea frontierei ruse.

Senator american: Rusia e o amenintare mai mare decat Statul IslamicColoane militare ale NATO vor ingreuna traficul pe mai multe drumuri, in minivacanta de 1 Iunie ...citeste mai departe despre "Putin va considera intrarea Suediei in NATO "o amenintare suplimentara" la care Rusia va raspunde" pe Ziare.com

#Putin Suedia intrare NATO , #Stiri International