Putin va discuta cu Trump despre tratatul nuclear la summit-ul G20 din Argentina

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 21:59
937 citiri
Putin va discuta cu Trump despre tratatul nuclear la summit-ul G20 din Argentina
Foto: Arhiva (Kremlin)

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, intentioneaza sa discute cu omologul sau din Statele Unite, Donald Trump, la summit-ul G20, despre situatia Tratatului Fortelor Nucleare Intermediare (INF), in contextul in care liderul de la Casa Alba a semnalat retragerea SUA din acord.

"La evenimentele desfasurate la Paris pe 11 noiembrie, Vladimir Putin a discutat foarte rapid cu Donald Trump. Au convenit ca au multe lucruri de discutat, inclusiv situatia Tratatului INF. Au decis sa faca aceste lucruri la summit-ul G20 din Argentina", a declarat luni dupa-amiaza Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei, citat de site-ul agentiei Tass.

Summit-ul Grupului natiunilor dezvoltate si emergente (G20) se va desfasura in Buenos Aires, Argentina, pe 30 noiembrie - 1 decembrie 2018.

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF), a anuntat, pe 21 octombrie, presedintele american, Donald Trump, acuzand Rusia de incalcarea acordului semnat in anul 1987.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de actiune cuprinse intre 500 si 5.500 de kilometri.

Uniunea Europeana a atras atentia Administratiei Donald Trump ca decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) va genera "instabilitate" si o "cursa a inarmarii", cu efecte asupra tarilor europene. ...citeste mai departe despre "Putin va discuta cu Trump despre tratatul nuclear la summit-ul G20 din Argentina" pe Ziare.com

#Trump Putin intalnire G20 tratat nuclear , #Stiri International