Putin vede sistemele antiracheta din Alaska si Coreea de Sud ca o provocare. Ce are de gand sa faca

Joi, 01 Iunie 2017, ora 18:48
700 citiri
Putin vede sistemele antiracheta din Alaska si Coreea de Sud ca o provocare. Ce are de gand sa faca
Foto: Arhiva (Kremlin)

Elemente ale sistemului american antiracheta din Alaska si Coreea de Sud reprezinta o provocare la adresa Rusiei, iar Moscova nu are alta optiune decat sa-si consolideze propriile forte ca raspuns, a declarat Vladimir Putin.

Rusia nu poate sa stea degeaba si sa se uite in timp ce altii isi consolideaza capacitatile militare la frontierele sale in Orientul Extrem, asa cum s-a intamplat in Europa, a sustinut liderul de la Kremlin, joi, la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg.

Moscova este deosebit de ingrijorata de desfasurarea sistemului american antiracheta THAAD in Coreea de Sud, cu scopul de a contracara amenintarea rachetelor nord-coreene, si de consolidarea Fort Greely, in Alaska, o instalatie de lansare de rachete antibalistice, a spus Putin.

"Acest lucru distruge echilibrul strategic in lume", a subliniat el intr-o intalnire cu presa internationala, al carei inceput a fost transmis in direct de televiziunea rusa.

"Ceea ce se intampla este un proces foarte grav si ingrijorator. In Alaska, iar acum in Coreea de Sud, apar elemente ale sistemului apararii antiracheta. Trebuie sa stam degeaba si sa ne uitam la asta? Bineinteles ca nu. Ne gandim cum sa raspundem acestor provocari. Aceasta este o provocare pentru noi", a insistat el.

Tensiuni intre Washington si Seul? Trump a cerut Coreei de Sud sa plateasca pentru scutul antiracheta american. A fost refuzatChinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe Deveselu

Liderul de la Kremlin a acuzat Washingtonul ca a folosit Coreea de Nord ca pe un pretext pentru a-si extinde infrastructura militara in Asia, asa cum a folosit Iranul pentru a dezvolta un scut antiracheta in Europa.

Putin a mai spus ca Insulele Kurile, un arhipelag in Extremul Orient revendicat atat de Moscova, cat si Tokio, sunt "un loc destul de convenabil" in vederea desfasurarii unor echipamente militare ruse ca raspuns la aceste amenintari.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, anunta anul trecut ca Moscova intentioneaza sa trimita unele dintre cele mai noi sisteme de aparare antiaeriana si drone pe aceste insule, in cadrul unei efort de reinarmare a unitatilor militare ruse deja stationate in acest arhipelag.

Soigu a anuntat, de asemenea, construirea unei baze militare ruse in Kurile.

" ...citeste mai departe despre "Putin vede sistemele antiracheta din Alaska si Coreea de Sud ca o provocare. Ce are de gand sa faca" pe Ziare.com

#Putin sistem antiracheta provocare Rusia, #sistem antiracheta americane provocare Rusia, #Putin sisteme antiracheta provocare Rusia , #Stiri International