R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul

Joi, 30 Iulie 2015, ora 18:20
715 citiri
R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul
Foto: Ziare.com

Premierul desemnat Valeriu Strelet si echipa sa guvernamentala au primit joi votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova, informeaza mass-media de la Chisinau.

Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decat minimul necesar pentru investire. In favoarea Guvernului Strelet au votat toti deputatii noii coalitii (Alianta pentru Integrare Europeana-3) formata din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal.

Valeriu Strelet a fost a doua optiune a Partidului Liberal Democrat - formatiune careia i-a revenit functia de premier conform acordului de constituire a AIE 3 -, dupa ce candidatura fostului ministru al Educatiei Maia Sandu nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie.

Noul premier al Moldovei a inceput consultarile pentru formarea unui nou guvern

Valeriu Strelet (45 de ani) si-a inceput cariera politica in 1994, cand a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. ...citeste mai departe despre "R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul" pe Ziare.com

#Vasile Strelet vot Parlament, #Moldova nou guvern, #premier Moldova vot Parlament , #Stiri International