R.Moldova isi poate schimba Constitutia: Presedintele va fi ales mai usor

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 13:02
801 citiri
R.Moldova isi poate schimba Constitutia: Presedintele va fi ales mai usor
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala de la Chisinau a dat vineri aviz favorabil initiativei de revizuire a articolului 78 din Constitutie cu privire la alegerea presedintelui Republicii Moldova.

Initiativa apartine unui grup de 46 de deputati, membri ai fractiunilor parlamentare ale Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat si Partidului Liberal, transmite IPN.

Curtea a decis ca proiectul de lege nu depaseste limitele de revizuire a Constitutiei impuse de dispozitiile constitutionale ale art.142 alin. (2) si poate fi inaintat spre examinare Parlamentului, textul putand fi adoptat dupa cel putin sase luni de la data prezentarii initiativei, cu votul a 61 de deputati sau prin referendum.

Proiectul de lege prezentat propune modificarea modalitatii alegerii presedintelui Republicii Moldova in ceea ce priveste numarul necesar de voturi.

Chisinaul ramane cu fata spre Occident: Nou acord de ...citeste mai departe despre "R.Moldova isi poate schimba Constitutia: Presedintele va fi ales mai usor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Curtea Constitutionala Moldova alegere presedinte, #schimbat Constitutie Moldova alegere presedinte , #Stiri International