Racheta testata de Coreea de Nord ar fi putut sa doboare un avion Air France cu sute de calatori

Miercuri, 02 August 2017, ora 14:14
959 citiri
Racheta testata de Coreea de Nord ar fi putut sa doboare un avion Air France cu sute de calatori
Foto: Arhiva Pixabay

Un avion cu 323 de pasageri la bord, care zbura pe ruta Paris - Tokio, a trecut prin locul unde racheta balistica intercontinentala lansata de Phenian vineri s-a prabusit in mare la mai putin de 10 minute distanta, a anuntat un oficial american.

Compania Air France, careia ii apartinea aparatul, a transmis ca zonele de testare a rachetelor nord-coreene in niciun caz nu interfereaza cu rutele Air France. Un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru ABC ca zborul a decurs "fara incidente", adaugand ca Air France analizeaza in mod constant zonele potential periculoase si isi adapteaza zborurile in consecinta.

Pentagonul a atras, insa, atentia ca astfel de teste derulate de Phenian pot fi periculoase pentru aparatele de zbor comerciale, aminteste The Telegraph.

Testul de vineri este al doilea derulat de Coreea de Nord in luna iulie. Primul a avut loc in 4 iulie, cand Phenianul a lansat in premiera o racheta balistica intercontinentala. Ambele lansari s-au facut in secret, fara a se transmite vreun avertisment cu privire la moment sau loc.

La inceputul lunii trecute, purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, a atras atentia ca testul din 4 iulie a fost facut alegandu-se un spatiu aerian frecvent folosit de companiile aeriene.

O situatie similara celei de vineri a mai fost in martie 2014, cand un avion apartinand China Southern Airlines, cu peste 200 de oameni la bord, a trecut pe traiectoria unei rachete nord-coreene cu doar sapte minute inainte.

Kim Jong Un a fumat langa o racheta chiar inainte sa fie lansata. Nimeni nu a indraznit sa ii spuna cat de periculos eSUA confirma ca Phenianul a lansat prima sa racheta balistica intercontinentala. Nord-coreenii se lauda ca poate purta un focos nuclear mare ...citeste mai departe despre "Racheta testata de Coreea de Nord ar fi putut sa doboare un avion Air France cu sute de calatori" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#racheta Coreea avion Air France, #racheta lansata Coreea Nord, #rachete Coreea traseu avioane , #Stiri International