Rachetele balistice lansate de Coreea de Nord de-a lungul istoriei

Duminica, 07 Februarie 2016, ora 13:43
973 citiri

La 7 februarie 2016, Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC) a anuntat ca a reusit sa plaseze un satelit pe orbita dupa un tir de racheta considerat de o mare parte a comunitatii internationale ca un test de racheta balistica.

Racheta a fost trasa in jurul orei locale 9.00 de la baza de lansare de rachete Dongchang-Ri din nord-vestul Coreei de Nord.

In urma lansarii rachetei nord-coreene, tot la 7 februarie 2016, Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta la New York, la cererea Statelor Unite, Japoniei si Coreei de Sud.

Racheta nord-coreeana: Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONURacheta balistica a Coreei de Nord: Intreaga lume este furioasa si o vrea pedepsitaRacheta Coreei de Nord: Sudul anunta ca a recuperat un fragment din ea

Primele cercetari in domeniul constructiei de rachete balistice ale RPDC dateaza din anii '60 ai secolului trecut, cand Phenianul incerca sa-si dezvolte capacitatile strategice in colaborare cu China si ...citeste mai departe despre "Rachetele balistice lansate de Coreea de Nord de-a lungul istoriei" pe Ziare.com

#rachete Coreea Nord, #rachete balistice Coreea Nord , #Stiri International