Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru genocid (Video)

Joi, 24 Martie 2016, ora 17:09
853 citiri
Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru genocid (Video)
Foto: Captura Youtube/RT

Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, a fost gasit vinovat joi de catre magistratii Tribunalului Penal International (TPI) de genocid in masacrul de la Srebrenita, comiterea de crime umanitare indreptate impotriva etnicilor croati si a musulmanilor din orasele bosniace si asedierea capitalei Sarajevo.

Magistratii au decis condamnarea sa la 40 de ani de inchisoare. Aproximativ 100.000 de oameni si-au pierdut viata in timpul conflictului civil din Bosnia si Hertegovina, scrie News.ro.

Primul presedinte al Republicii Srpska a fost gasit nevinovat de genocid in ceea ce priveste primul cap de acuzare, crimele comise de militia sarbo-bosniaca in orasele din Bosnia si Hertegovina.

Astfel, judecatorii Tribunalului International pentru fosta Iugoslavie (TPI) au decis ca nu exista dovezi suficiente pentru a stabili fara nicio urma de indoiala ca orasele din Bosnia si Hertegovina au fost victimele unui genocid condus de Radovan Karadzici, care viza exterminarea croatilor ...citeste mai departe despre "Radovan Karadzici, condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru genocid (Video)" pe Ziare.com

#Radovan Kardzici inchisoare, #Radovan Kardzici genocid , #Stiri International