Ernst & Young: Pietele emergente incetinesc, dar vor reveni in forta din 2013

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 16:02
1551 citiri
Ernst & Young: Pietele emergente incetinesc, dar vor reveni in forta din 2013

Ritmul de crestere in pietele emergente incetineste, dar 25 dintre acestea par pregatite sa recupereze rapid decalajele in 2013, arata raportul trimestrial Ernst & Young Rapid-Growth Markets Forecast, publicat joi.

Revenirea va fi impulsionata atat prin programe de investitii in infrastructura, mai ales in Asia, cat si prin cresterea cererii din partea consumatorilor interni, ceea ce va putea contrabalansa mediul extern fragil. Totodata, majoritatea economiilor cu crestere rapida au in plan relaxarea politicilor pentru a impulsiona, pe mai departe, cresterea.

Per total, economiile pietelor emergente vor creste, cel mai probabil, cu 4,6% in acest an si cu 5,6% in 2013. Raportul Ernst & Young indica faptul ca ratele de crestere se vor accelera in urmatorii doi ani - cat timp economia zonei euro se stabilizeaza, revenirea economiei SUA se reaseaza iar tarile cu economii cu crestere rapida vor continua sa-si relaxeze politicile monetare.

"Atractivitatea pe termen lung in zona de business din pietele cu crestere rapida nu se va diminua. Desi cresterea a incetinit putin mai mult decat s-a previzionat pentru acest an, anticipam ca redresarea va fi rapida. Pe masura ce reechilibrarea globala va continua, business-ul trebuie sa se adapteze prompt oportunitatilor care evolueaza sau apar", a declarat Alexis Karklins-Marchay, Co-Leader al Centrului pentru Piete Emergente din cadrul Ernst & Young.

Pentru multe din tarile emergente, exporturile au fost inlocuite de cresterea cererii din pietele interne, aceasta devenind noul motor de crestere in multe din aceste state. Pe masura ce ingrijorarile privind intensificarea crizei se dilueaza, guvernele din anumite piete cu crestere rapida iau masuri pentru reluarea dezvoltarii. Pe langa relaxarea politicilor fiscale si monetare, prind contur programe mari de investitii in infrastructura in China, India, Brazilia, Indonezia si Columbia.

#crestere piete emergente, #economii emergente, #evolutie tari emergente , #Stiri International