Raport-mamut cu tehnicile de tortura ale CIA, distrus "din greseala". Vom afla vreodata adevarul?

Marti, 17 Mai 2016, ora 09:49
847 citiri
Raport-mamut cu tehnicile de tortura ale CIA, distrus "din greseala". Vom afla vreodata adevarul?
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de control din interiorul CIA a recunoscut ca a distrus "din greseala" singurul exemplar al unui raport-mamut privind tortura.

Culmea, in timp ce se intampla asta, in cadrul unui proces, avocatii Departamentului de Justitie din SUA asigurau un judecator federal ca documentul intocmit in Senatul american este pastrat in mai multe copii, potrivit unei investigatii Yahoo News.

The Guardian: Tortura CIA a incalcat legea privind experimentele pe fiinte umane

Chiar daca inca un exemplar al raportului mai exista pe undeva prin CIA, distrugerea documentului controversat chiar de comisia menita sa fie atenta la conduita agentiei secrete l-a infuriat pe senatorul american care a supravegheat investigatia privind tehnicile de tortura aplicate de serviciul american suspectilor de terorism.

Totodata, incidentul a reaprins controversa referitoare la daca un raport complet despre practicile CIA ar trebui facut public vreodata, potrivit unor surse din interiorul comunitatii de ...citeste mai departe despre "Raport-mamut cu tehnicile de tortura ale CIA, distrus "din greseala". Vom afla vreodata adevarul?" pe Ziare.com

#raport tortura CIA distrus, #tehnici tortura CIA , #Stiri International