Razboi la granita Romaniei: Crimeea, sub ocupatie rusa. John Kerry merge la Kiev UPDATE

Luni, 03 Martie 2014, ora 08:27
1863 citiri
Razboi la granita Romaniei: Crimeea, sub ocupatie rusa. John Kerry merge la Kiev UPDATE

Conflictul militar care ameninta sa se declanseze in peninsula ucraineana Crimeea a pus in alerta comunitatea internationala. Eforturile diplomatice continua pentru a convinge Rusia sa renunte la planurile de interventie, insa Moscova pare tot mai decisa sa isi anexeze teritoriul ucrainean.

In peninsula, armata rusa a preluat mai multe baze militare ucrainene. In unele situatii, ucrainenii au intors armele si au trecut de partea agresorilor.

Rusia continua sa trimita in zona armament si echipamente si a anuntat ca nu este pregatita sa dezvolte relatiile cu persoanele care au preluat puterea la Kiev, in urma protestelor violente ce au dus la fuga presedintelui Viktor Ianukovici.

08:06 - Pretul titeiului a sarit la peste doi dolari per baril, luni. Rusia este cel mai mare producator mondial de petrol, scrie Reuters, si recordul de pret atins luni reflecta tensiunile in crestere din Ucraina, dupa ce ...citeste mai departe despre "Razboi la granita Romaniei: Crimeea, sub ocupatie rusa. John Kerry merge la Kiev LIVE" pe Ziare.com

#Crimeea razboi Rusia, #Crimeea interventie militara Rusia, #Rusia razboi Ucraina , #Stiri International