Razboiul lui Putin: Minciunile din presa sunt doar inceputul

Miercuri, 12 August 2015, ora 18:11
680 citiri
Razboiul lui Putin: Minciunile din presa sunt doar inceputul
Foto: Ziare.com

Cand zidul Berlinului a cazut, lumea intreaga s-a oprit si a inceput sa se gandeasca despre cum ar trebui explicat si promovat sistemul politic occidental si in Rusia, noteaza scriitoarea si jurnalista Anne Applebaum, laureata a premierului Pulitzer.

Propaganda si dezinformarea din blocul sovietic erau discreditate chiar la ele acasa. Liderul sovietic Mihail Gorbaciov chiar glumise la o conferinta de presa, cand primise o intrebare de la reporterul BBC: "Nu trebuie sa va raspund pentru ca deja stiti totul".

Jurnalistii din Rusia si alte tari ex-comuniste au incercat atunci sa copieze modelele occidentale de presa, isi aminteste Applebaum, intr-un editorial publicat in Newsweek.

UE vrea sa scoata artileria grea: Opriti propaganda rusa!

In lumea post-sovietica, jurnalistii occidentali nu mai erau priviti ca hiene ale nationalismului burghez, ci ca simbol al corectitudinii, decentei si al adevaralui.

Insa perioada de glorie a presei post-comuniste a fost un vis scurt, scrie ...citeste mai departe despre "Razboiul lui Putin: Minciunile din presa sunt doar inceputul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#propaganda Rusia, #junalisti dezinformare Rusia , #Stiri International