Razboiul rece Iran-Arabia Saudita rupe harta Orientului Mijlociu

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 10:59
1401 citiri

Executarea liderului religios siit - seicul Nimr al-Nimr - de catre Arabia Saudita a declansat, asa cum se asteptau analistii, o reactie in lant care poate modifica ecuatia si asa complexa din Orientul Mijlociu.

Reactia Iranului (siit) a fost urmata de contrareactia Arabiei Saudite si a aliatilor sai suniti, care au anuntat luni ruperea relatiilor diplomatice cu Teheranul. Bahrain, Emiratele Arabe si Sudanul sunt doar primele state, dintr-o lista care s-ar putea extinde, care au anuntat luni ruperea relatiilor cu Iranul.

Reactia Rusiei, dupa incendierea ambasadei Arabiei Saudite

Inca dinainte de noul razboi rece dintre Rusia si SUA, in Orientul Mijlociu s-au succedat etapele cu tensiuni in crestere ale unui razboi regional intre Iran si Arabia Saudita care are potentialul de a schimba in 2016 harta geopolitica si geostrategica a Orientului Mijlociu cu efecte pana in Afganistan.

Ruperea relatiilor diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran, la initiativa Riadului, dupa ...citeste mai departe despre "Razboiul rece Iran-Arabia Saudita rupe harta Orientului Mijlociu" pe Ziare.com

#razboi rece Arabia Saudita, #Arabia Saudita tenisuni Iran, #tensiuni orientul mijlociu , #Stiri International