Razboiul Rece s-a terminat. Incepe razboiul informatic cu un Kremlin paranoic si insetat de putere

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 12:09
679 citiri

In era razboiului informatic, aflat abia la inceput, regulile jocului inca nu au fost stabilite cu aceeasi precizie ca pe vremea Razboiului Rece. Asa se explica de ce relatiile ruso-americane sunt atat de complicate: cadrul strategic care ar putea oferi stabilitate inca nu a fost fixat.

Hackerii rusi par sa forteze limitele. In ultimele saptamani, printre tintele lor s-au numarat documentele electronice ale conducerii Partidului Democrat, emailurile private ale fostului secretar de stat Colin Powell, dar si informatiile privind testele anti-drog efectuate atletilor de top americani, se arata intr-un articol de opinie publicat de Washington Post sub semnatura lui David Ignatius.

Administratia Obama se intreaba cum sa raspunda, fiind divizata, ca in majoritatea cazurilor in care au loc dezbateri strategice, intre "ulii" si "porumbei". Insa toata lumea este de acord ca situatia actuala, in care furturile si scurgerile de informatii produc pagube si destabilizeaza obiective ...citeste mai departe despre "Razboiul Rece s-a terminat. Incepe razboiul informatic cu un Kremlin paranoic si insetat de putere" pe Ziare.com

#razboi informatic Rusia SUA , #Stiri International