RBS socheaza pietele: o tara mica va iesi din zona euro

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 20:53
1490 citiri
RBS socheaza pietele: o tara mica va iesi din zona euro

Presedintele Royal Bank of Scotland (RBS), Philip Hampton, a facut o declaratie care a socat pietele. In opinia sa, "o tara mica" va iesi din zona euro. Oficialul RBS nu a precizat, insa, care va fi acest stat.

"Cred ca este probabil ca o tara, una mica, sa iasa. Ar putea fi oricare dintre ele, intrucat unele decizii vor fi determinate de evenimente politice in aceeasi masura ca situatia economica, nelinistea sociala si alte astfel de lucruri. Dar cred ca exista o sansa foarte mare ca una dintre tari sa iasa", a afirmat Hampton, citat de Reuters.

Bancile europene au incasat un volum record de lichiditati, miercuri, in urma deciziei Bancii Centrale Europene. Aceasta a acordat finantare de 489 miliarde euro, in cadrul primei scheme de lichiditate pe trei ani, la dobanzi foarte reduse, de 1%.

Desi pare dispusa sa ajute bancile in privinta lichiditatilor, BCE refuza in continuare sa intervina prin achizitia de obligatiuni pentru a rezolva criza datoriilor suverane. Seful institutiei, Mario Draghi, a explicat ca "nu isi poate incalca mandatul si ca oamenii trebuie sa accepte ca vom actiona in concordanta cu mandatul nostru si respectand baza legala", a declarat Draghi

#tara iesire zona euro, #criza zona euro, #iesire zona euro , #Stiri International