Reactia Moscovei dupa ce Coreea de Nord a tras o racheta peste Japonia

Marti, 29 August 2017, ora 11:24
1183 citiri

Rusia s-a declarat "extrem de ingrijorata" de situatia din Coreea de Nord, denuntand o "tendinta spre o escaladare" a tensiunilor, dupa tirul de racheta din noaptea de luni spre marti, care a survolat Japonia.

Armata sud-coreeana a anuntat ca racheta a fost lansata din apropiere de capitala nord-coreeana Phenian, cu putin inainte de 6, ora locala (00:00 - ora Romaniei) si ca a zburat 2.700 de kilometri, ajungand la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri.

Racheta a cazut in mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneza Hokkaido.

Armata nipona nu a incercat sa o doboare cand a trecut peste teritoriul Japoniei, in jurul orei locale 6:07 (00:07 - ora Romaniei), a declarat ministrul Aparari, Itsunori Onodera, precizand ca racheta s-a dezmembrat in trei bucati si a cazut in apa.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneste marti de urgenta, pentru a discuta noul incident.

Coreea de Nord a efectuat zeci de teste balistice sub conducerea lui Kim Jong-un, dintre care cel mai recent sambata, insa lansarea de proiectile deasupra Japoniei este rara.

Citeste si Coreea de Sud face un exercitiu de forta dupa testul cu racheta al Nordului: 4 avioane de lupta au lansat bombe grele ...citeste mai departe despre "Reactia Moscovei dupa ce Coreea de Nord a tras o racheta peste Japonia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia reactie test balistic Coreea marti, #Coreea Nord racheta Japonia reactii, #Coreea Nord rachete , #Stiri International