Reactia NATO, dupa epurarile din Turcia: Suspendarea a mii de militari nu a slabit armata turca

Joi, 21 Iulie 2016, ora 11:03
887 citiri
Reactia NATO, dupa epurarile din Turcia: Suspendarea a mii de militari nu a slabit armata turca
Foto: Arhiva Ziare.com

Suspendarea a mii de militari dupa tentativa esuata de lovitura de stat nu a slabit armata turca, a doua ca marime din NATO, a declarat miercuri secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg.

"Turcia are o forta armata mare, forte armate profesionale si (...) sunt sigur ca va continua ca un aliat NATO implicat si puternic", a spus Stoltenberg intr-un interviu acordat cu ocazia unei reuniuni a ministrilor de externe din peste 30 de tari implicate in coalitia impotriva Statului Islamic, scrie Reuters.

Stoltenberg a subliniat ca reactia Turciei la tentativa de puci trebuie sa fie proportionala si sa respecte valorile NATO. El a dat, insa, asigurari ca nu se pune problema unei reanalizari a statutului Turciei in Alianta.

"Este important pentru noi toti ca Turcia sa continue sa fie un aliat NATO puternic, pentru ca Turcia este la granita instabilitatii, violentei din Irak si Siria", potrivit ...citeste mai departe despre "Reactia NATO, dupa epurarile din Turcia: Suspendarea a mii de militari nu a slabit armata turca" pe Ziare.com

#NATO armata turca, #militari suspendati Turcia , #Stiri International