Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 13:40
922 citiri
Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"
Foto: Sputnik

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sustine ca Uniunea Europeana si Statele Unite sunt responsabile pentru escaladarea conflictului in Ucraina, apreciind ca parteneriatul strategic Rusia-UE "nu a trecut testul de stres".

"In toate stadiile crizelor din Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana au luat masuri pentru a escalada criza", a declarat Lavrov, citat de Sputnik.

Lavrov a acuzat ca partenerii occidentali ai Rusiei sustin "o politica de dominatie mondiala".

Lavrov a mai spus ca "parteneriatul strategic intre Rusia si Uniunea Europeana nu a trecut testul de stres". Totodata, aceasta a sugerat "audientei", din care fac parte si cancelarul german Angela Merkel si presedintele ucrainean Petro Porosenko, sa citeasca "mai atent" Carta Natiunilor Unite. "Conflictul necesita cooperare, nu acuzatii reciproce", a adaugat Lavrov.

Oficialul rus a subliniat ca Rusia nu a avut forte armate la Euromaidanul din Kiev. "Dar stim cine a avut...", a continuat Lavrov.

Spre ...citeste mai departe despre "Reactia Rusiei, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande: UE si SUA, responsabile pentru conflictul din Ucraina. N-au trecut "testul de stres"" pe Ziare.com

#Ucraina Lavrov razboi, #negocieri pace Ucraina, #Putin Merkel Negocieri , #Stiri International