Recuperatorii din SUA cauta restantierii si in lumea celor morti

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:10
1678 citiri
Recuperatorii din SUA cauta restantierii si in lumea celor morti

Bancile au nevoie de inca o salvare si din pacate cei care au de platit rate la creditele ipotecare nu isi pot achita datoriile.

Fara prea mare speranta ca americanii sa isi plateasca darile si fara bani de la stat atat cat trebuie, un singur grup mai poate ajuta sistemul. Grupul celor decedati.

Americanii au gasit solutia. Sute de agenti special antrenati sa scoata bani si din pietre seci lucreaza in cadrul firmelor de recuperare creante pentru a invia sistemul cu datoriile celor plecati spre cele sfinte, informeaza International Herald Tribune.

Acestia suna rudele celor decedati pentru a-i ruga sa achite datoriile celor care nu mai sunt.

La capatul firului, cu receptorul in mana, majoritatea celor care sunt contactati de agentii recuperatori platesc datorile celor pe care i-au iubit chiar daca legal nu au nicio obligatie fata de acestia.

"Sincer sa fiu momentan nu am serviciu si banii sunt foarte putini pentru a trai la limita decentei", a declarat un cetatean al carei mama a decedat lasand in urma o datorie neachitata de 280 de dolari. El a promis ca va plati 15 dolari pe luna pentru a-si scapa mama de datorii.

Sunt si unele persoane care nu accepta ca mortul sa fi ramas dator pe lumea celor vii. Astfel "in vremuri de moarte si bolnaviciune, multi prefera sa plateasca datoriile la banca sau de ce nu la doctor. Se gandesc ca poate mai au nevoie de el candva", a declarat Michael Ginsberg, seful unei companii de consultanta.

Cei morti sunt ultima frontiera in colectarea datoriilor si reprezinta cea mai buna metoda de a mai strange lichiditati in cutia de ajutor a bancilor.

Caselor de recuperatori nici nu le e greu sa afle cine a mai murit si cate datorii a lasat acesta in urma. Sunt conectate la 3.000 de instituti care elibereaza certificate de deces.

Antrenamentul nu dureaza nici el mult. Un operator trece printr-un training de trei saptamani si este sfatuit ca atunci cand teoria nu-l ajuta sa apeleze la latura sa emotionala.

#datorii, #plata, #recuperatori, #restantieri, #sua , #Stiri International