Referendum in Catalonia: Avertisment de calatorie de la MAE pentru romani

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 07:00
1007 citiri
Referendum in Catalonia: Avertisment de calatorie de la MAE pentru romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Spania sa manifeste prudenta in locurile aglomerate, in contextul demonstratiilor care au avut loc in ultima perioada in orasul Barcelona si in imprejurimi si care ar putea continua in urmatoarele zile.

"Posibile demonstratii pot continua si in urmatoarele zile, aspect care ar putea genera perturbari ale circulatiei rutiere si ale serviciilor de transport in comun in zona Barcelonei", precizeaza MAE.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Madrid: +34917344004 si Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro si http://madrid.mae.ro.

Aproape 5,5 milioane de alegatori sunt asteptati, duminica, la urne pentru a se pronunta asupra independentei Cataloniei, intr-un scrutin marcat de numeroase controverse, pe care Madridul l-a declarat ilegal.

In perioada care a precedat referendumul au avut loc manifestatii de sprijin fata de independenta Cataloniei, dar si mitinguri ale celor care se opun separarii.

Iata 5 intrebari despre referendumul de duminica din Catalonia, care a scindat unul dintre cele mai puternice state din Europa ...citeste mai departe despre "Referendum in Catalonia: Avertisment de calatorie de la MAE pentru romani" pe Ziare.com

#referendum Catalonia avertisment calatorie MAE , #Stiri International