Referendum in Scotia: Europa isi deseneaza o noua harta?

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 11:00
1833 citiri
Referendum in Scotia: Europa isi deseneaza o noua harta?
Foto: Best Travels

Pe masura ce se apropie ziua referendumului pentru independenta Scotiei, programat la 18 septembrie, sondajele se mentin pe muchie de cutit. Cel mai recent arata ca doritorii de independenta sunt in proportie de 47% dintre cei intervievati, in timp ce 53% sustin integritatea Marii Britanii.

Observatorii comenteaza si faptul ca, pe masura ce trece timpul, sondajele sunt tot mai stranse. Astfel, daca acum diferenta pana la 50% a unora sau altora este de trei puncte procentuale, cu cateva luni in urma diferentele erau semnificativ mai mari, noteaza La Tribune.

Scotienii sunt sustinatorii UE

In aceste conditii, declararea independentei Scotiei nu pare imposibila, dar miza e mult mai mare: scotienii sunt cei mai aprigi sustinatori ai Uniunii Europene din intreaga Mare Britanie, iar eventuala lor independenta ar da apa la moara ideii de iesire a acesteia din UE, comenteaza Project Sydicate.

Nu putem trece cu vederea faptul ca referendumul din Scotia vine intr-un moment cand ...citeste mai departe despre "Referendum in Scotia: Europa isi deseneaza o noua harta?" pe Ziare.com

#Scotia independnta, #Scotia referendum, #Scotia sondaje , #Stiri International