Referendum in Ungaria - Cetatenii sunt chemati sa spuna NU refugiatilor

Duminica, 02 Octombrie 2016, ora 08:57
764 citiri

Peste opt milioane de cetateni din Ungaria sunt asteptati sa voteze, duminica, intr-un referendum cu privire la planul Uniunii Europene referitor la cotele obligatorii de solicitanti de azil.

Premierul populist Viktor Orban asteapta validarea politicii sale de respingere a acestui plan.

Sambata, Viktor Orban a lansat un apel privind mobilizarea alegatorilor la urne pentru a respinge cotele de refugiati stabilite de Bruxelles, sustinand ca migratia in masa fara control inseamna "o amenintare reala, care pune in pericol modul de viata european pasnic si sigur".

"Migratia in masa fara control inseamna o amenintare reala, care pune in pericol modul de viata european pasnic si sigur. Depinde de noi, cetatenii europeni, sa aducem Europa inapoi la ratiune sau sa o lasam sa se dezintegreze", a spus premierul Ungariei in ajunul referendumului, potrivit AFP.

Apelul lui Orban are loc in contextul in care un sondaj de opinie dat publicitatii sambata arata ca prezenta la referendum ar ...citeste mai departe despre "Referendum in Ungaria - Cetatenii sunt chemati sa spuna NU refugiatilor" pe Ziare.com

#referendum Ungaria refugiati, #imigranti Ungaria referendum , #Stiri International