Referendumul din Grecia: Ministrul de Finante da 6 motive pentru care sa se voteze un mare NU

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 21:19
902 citiri
Referendumul din Grecia: Ministrul de Finante da 6 motive pentru care sa se voteze un mare NU
Foto: Captura Youtube/Frederick Moulin

Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis a facut miercuri o noua mutare socanta in jocul pe care Atena il disputa in aceste zile cu creditorii europeni.

Varoufakis a publicat o lista in sase puncte cu motivele pentru care grecii ar trebui sa voteze "un mare NU" duminica la referendum.

Grecia, intre euro si dra (h) ma - Europa fierbe dupa ultimul discurs al lui Tsipras: Vrem sa ajutam, dar nu cu forta - LIVE

Iata cele sase motive, prezentate de The Guardian:

"1. Negocierile au fost intarziate intentionat de creditorii Greciei, a) ca sa nu ne reduca datoria publica nesustenabil de mare si b) insistand ca ar trebui platita de cei mai afectati membri ai societatii noatre, copiii lor si nepotii lor.

2. FMI, guvernul SUA, multe alte guverne din lume si cele mai independente economii considera - ca si noi de altfel - ca datoria trebuie restructurata.

3. Eurogrupul a admis in noiembrie 2012 ca datoria ar trebui restructurata, insa refuza sa stabileasca un plan de ...citeste mai departe despre "Referendumul din Grecia: Ministrul de Finante da 6 motive pentru care sa se voteze un mare NU" pe Ziare.com

#Yanis Varoufakis motive vot nu referendum, #ministru grec vot nu referendum lista , #Stiri International